Mini-onderdelen

Kies uw voertuig

Zoeken op kenteken

of

Zoek op voertuig

Kies een model
Kies een motortype
  Zou u uw keuze alstublieft verduidelijken  

Zoek Mini onderdelen op model

De Mini: een karaktervolle, kleine auto

In 1959 wordt in Birmingham de eerste Mini ontworpen door Alec Issigonis, in opdracht van autofabrikant Morris Motors. De kleine auto is karakteristiek en revolutionair door het gebruik van eigen Mini-onderdelen zoals de dwarsgeplaatste motor, voorwielaandrijving en de op de hoeken van de carrosserie geplaatste wielen. Van 1964 tot 1971 waren de Mini’s uitgerust met het door Alex Moulton ontworpen hydraulische veersysteem, ook wel hydrolastic genoemd. In 1961 verscheen de Mini Cooper op de markt, met dank aan John Cooper die de opgevoerde motor in de Mini introduceerde. Door deze motor heeft de Mini in de jaren 1964, 1965 en 1967 de welbekende rally in Monte Carlo gewonnen. De nieuwe Mini zoals we hem nu kennen, werd geïntroduceerd door BMW en is de grotere en gemoderniseerde versie van de eerste, karakteristieke auto.

Mini-onderdelen kopen en vervangen

Als u een Mini bezit weet u hoe fijn deze auto rijdt, maar op het moment dat reparaties nodig zijn kan dat soms flink in de papieren lopen. Deze kosten kunt u drukken door uw nieuwe Mini-onderdelen online te kopen bij Mister-Auto in plaats van bij een dure garage. Bovendien is het aan te raden bepaalde Mini-onderdelen zoals de motor, de multiriem en de koppeling regelmatig na te laten kijken en ze tijdig te vervangen. Een geknapte multiriem bijvoorbeeld kan een kromme motorklep of lekkage bij de waterpomp veroorzaken.

Mini-onderdelen online kopen gaat gemakkelijk bij Mister-Auto

Door uw Mini-onderdelen online bij Mister-Auto aan te schaffen, weet u zeker dat u kwaliteitsproducten in huis haalt voor een mooie prijs. Mini-onderdelen specifiek voor uw model zijn eenvoudig te vinden en te bestellen via onze website; vul uw kentekennummer in het daarvoor bestemde veld of zoek op model en motortype. U krijgt nu een overzicht te zien met alle beschikbare Mini-onderdelen gerangschikt per categorie.

Uw catalogus